Bevallen in het Ziekenhuis

Bevallen in het Ziekenhuis

Je kunt er zelf voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Indien er geen medische noodzaak voor is wordt dit een poliklinische bevalling genoemd. Dit houdt in dat je het eerste deel van de bevalling thuis doet en tijdens de wee├źn samen met de dienstdoende verloskundige naar het ziekenhuis gaat. Je wordt dan eerst thuis door ons onderzocht.

Als de bevalling goed verlopen is ga je een paar uur naderhand weer naar huis om je kraambed daar door te brengen.

Wanneer jouw keuze valt op een poliklinische bevalling, doe je er goed aan te informeren bij je verzekeraar wat de eigen bijdrage hiervoor bedraagt.

Indien er tijdens de zwangerschap of de bevalling een complicatie optreedt, heb je een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen. Dit houdt in dat de gynaecoloog de zorg van ons overneemt. Hij of zij is dan verantwoordelijk voor jouw zwangerschap en bevalling en stuurt arts-assistenten en verloskundigen aan jou zo goed mogelijk te helpen.

Wanneer je onder begleiding van de gynaecoloog bevallen bent, komen wij een dag na je ontslag uit het ziekenhuis bij je kijken om te zien hoe het met jou en de pasgeboren baby gaat.