Geschiedenis

Geschiedenis

Verloskundigenpraktijk Clair de Lune heeft eerder bekend gestaan als Vroedvrouwen Eindhoven Noord. Deze praktijk is al ontstaan vroeg in de jaren 60. De eerste locatie was op de Eckartseweg in Eindhoven. Daarna is de praktijk verhuisd naar de "Generalenbuurt" bij een huisartsenpraktijk, ongeveer begin 1980. Vroeg in 1995 zijn de vroedvrouwen verhuisd naar een eigen spreekkamerlocatie op de Aanschot, in Blixembosch. In die tijd hebben we ook één dag in de week spreekuur gehouden bij het Gezondheidscentrum Achtse Barrier.

Van de Aanschot zijn we verhuisd naar een praktijkruimte bij de huisarts Dr. Bertholet, in de Ouverture, steeds in Blixembosch. Ondertussen waren wij gegroeid tot een praktijk met 4 verloskundigen. Door deze uitbreiding, en ook door uitbreiding bij de huisarts, werd het nodig om weer een zelfstandige ruimte te vinden. Binnen Blixembosch was dit heel moeilijk, maar een tijdelijke oplossing is toch gevonden en voor 3 jaar hebben we spreekuur gehouden in een tijdelijk gebouw op het terrein van het kinderdagverblijf De Bloemenkinderen, aan de Opera. Dit in afwachting van de bouw van een nieuwe huisvesting. Deze tijdelijke huisvesting was heel gezellig, maar wel erg klein, en we hebben het gehele tijdelijke gebouw ook nog een keer moeten verhuizen! Het heeft erg lang geduurd, maar uiteindelijk konden we op september 2010 onze nieuwe mooie ruimte bij Ernani 24 in gebruik nemen.

Eerder zijn we ook onderdeel geworden van Gezondheidscentrum Airborne (Airbornelaan 136, Vaartbroek), waar we vanaf 2005 één dag per week spreekuur houden.

Vanaf october 2010 zullen we ook spreekuur houden in het gloednieuwe Medisch Centrum Artois bij Artoislaan 8, Achtse Barrier, waar we samen met veel andere disciplines een optimale dienst leveren. Met ons eigen echo-apparaat kunnen we nu ter plaatse zwangerschapsecho's maken.

We zijn steeds een kleine praktijk gebleven, met een zeer persoonlijke benadering. Het houden van spreekuur op verschillende praktijkadressen brengt ons dan ook dichterbij aan cliënten in het noorden van Eindhoven.